środa, 13 czerwca 2012

Letnie gołębie z kaszą prażoną

Letnie gołębie z kaszą prażoną
składniki
    2 szt młoda kapusta,
    1 łyżka masło,
    1 woreczek kasza prażona Kupiec
    Sól,
    pieprz,
    szczypiorek,
    przyprawa uniwersalna,
    1 szt cebula,
    1 szt kostka rosołowa Winiary



Jedna ładną kapustę obgotowujemy w całości ,wyciągając po kolei ugotowane liście . Kaszę gotujemy  w lekko osolonej wodzie . Cebulę siekamy i podsmażamy na masełku . Połowę drugiej kapusty kroimy  w paseczki i gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Po ugotowaniu odcedzamy i siekamy drobno . Dodajemy na masełko z cebulką podsmażamy. Dodajemy kaszę mieszamy . doprawiamy sola i pieprzem do smaku .  Ściągamy z palnika studzimy . Taki farsz nakładamy na liście młodej kapusty . Zawijamy gołąbki . Układamy ciasto na patelni zalewamy woda z rosołkiem i gotujemy chwileczkę .Podajemy z szczypiorkiem  .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz