Letnie gołębie z kaszą prażoną
składniki
2 szt młoda kapusta,
1 łyżka masło,
1 woreczek kasza prażona Kupiec
Sól,
pieprz,
szczypiorek,
przyprawa uniwersalna,
1 szt cebula,
1 szt kostka rosołowa Winiary
Jedna ładną kapustę obgotowujemy w całości ,wyciągając po kolei ugotowane liście . Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie . Cebulę siekamy i podsmażamy na masełku . Połowę drugiej kapusty kroimy w paseczki i gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Po ugotowaniu odcedzamy i siekamy drobno . Dodajemy na masełko z cebulką podsmażamy. Dodajemy kaszę mieszamy . doprawiamy sola i pieprzem do smaku . Ściągamy z palnika studzimy . Taki farsz nakładamy na liście młodej kapusty . Zawijamy gołąbki . Układamy ciasto na patelni zalewamy woda z rosołkiem i gotujemy chwileczkę .Podajemy z szczypiorkiem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz