niedziela, 17 czerwca 2012

Pełnoziarnisty makaron z porem i mozzarellą

Pełnoziarnisty makaron  z porem tuńczykiem  i mozzarellą
składniki'

     1/2 opakowanie makaron spagetti,
    1/2 puszki tuńczyk kawałki w oleju,
    1/2 szt por,
    szczypior,
    1/2 szt ser mozzarella,
    pieprz,
    oliwa
Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu .Po ugotowaniu odcedzamy na sicie. Por myjemy i kroimy  w cienkie plasterki następnie podsmażamy go na odrobinie oleju .Tuńczyka odcedzamy z nadmiaru oliwy na sitku. Do podsmażonego pora dodajemy ugotowany makaron -mieszamy. Dodajemy tuńczyka . doprawiamy pieprzem i dodajemy posiekany szczypior. Na koniec dodajemy ser pokrojony w kosteczkę .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz