Pomysł na lekki piątkowy obiad.
składniki
* 1 szt bakłażan,
* 1 szt papryka czerwona,
* 1 szt cebula,
* 1 łyżeczka masło,
* 1 szt marchewka,
* 1 garść fasolka szparagowa,
* Jarzynka Winiary
* 1 paczka Makaron razowy
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie .Odcedzamy . Na patelni rozgrzewamy masło. Bakłażana kroimy w paski solimy i odstawiamy na 10 min . Następnie płuczemy go i osuszamy taki podsmażamy na masełku . Dodajemy pokrojona wcześniej ugotowaną marchewkę i pokrojoną w piórka cebulę .Dodajemy pokrojoną czerwoną paprykę . Warzywa dusimy podlewając je odrobina wody .Pod koniec dodajemy fasolkę szparagową z puszki lub wcześniej ugotowaną .Warzywa doprawiamy przyprawą Jarzynka Winiary . Następnie podajemy je z makaronem. Ser żółty ścieramy i posypujemy nim danie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz