piątek, 1 czerwca 2012

Piątkowy lekki obiadek

 Pomysł na lekki piątkowy obiad.
składniki

  * 1 szt bakłażan,
    * 1 szt papryka czerwona,
    * 1 szt cebula,
    * 1 łyżeczka masło,
    * 1 szt marchewka,
    * 1 garść fasolka szparagowa,
    * Jarzynka Winiary
    * 1 paczka Makaron razowy
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu  w lekko osolonej wodzie .Odcedzamy . Na patelni rozgrzewamy masło. Bakłażana kroimy w paski solimy i odstawiamy na 10 min . Następnie płuczemy go i osuszamy taki podsmażamy na masełku . Dodajemy pokrojona wcześniej ugotowaną marchewkę i pokrojoną w piórka cebulę .Dodajemy pokrojoną czerwoną paprykę . Warzywa dusimy podlewając je odrobina wody .Pod koniec dodajemy fasolkę szparagową z puszki lub wcześniej ugotowaną .Warzywa doprawiamy  przyprawą Jarzynka Winiary  . Następnie podajemy je z makaronem. Ser żółty ścieramy i posypujemy nim danie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz