Wątróbka drobiowa z cukinią z cebulką .Podana w sosiku z soser winiary
składniki
* 30 dag wątróbka drobiowa,
* 2 sztc cebula,
* 1/2 szt cukinia,
* pieprz,
* sos sojowy,
* masło,
* oliwa,
* Soser winiary
Wątróbkę myjemy usuwamy żyłki i błonki . Kroimy na mniejsze kawałki . Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę masła i łyżeczkę oliwy . Dajemy wątróbkę smażymy ją z dwóch stron . Cebule obieramy i kroimy w piórka dodajemy do podsmażonej wątróbki . Następnie dodajemy plasterki cukinii. Smażymy ,mieszamy. Doprawiamy sosem sojowym odrobinę ,pieprzem do smaku. Podlewamy lekko woda ok 4 łyżki i chwilę dusimy . Dodajemy 1 łyżeczkę soseru Winiary -mieszamy. Podajemy z świeżym pieczywem
Bardzo ciekawa propozycja, uwielbiam wątróbkę, a takiej jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuń