czwartek, 7 czerwca 2012

Wątróbka drobiowa z cukinią

Wątróbka drobiowa z cukinią z cebulką .Podana w sosiku z soser winiary
składniki
   * 30 dag wątróbka drobiowa,
    * 2 sztc cebula,
    * 1/2 szt cukinia,
    * pieprz,
    * sos sojowy,
    * masło,
    * oliwa,
    * Soser winiary
Wątróbkę myjemy usuwamy żyłki i błonki . Kroimy na mniejsze kawałki . Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę masła i łyżeczkę oliwy . Dajemy wątróbkę smażymy ją z dwóch stron . Cebule obieramy i kroimy  w piórka dodajemy do podsmażonej wątróbki . Następnie dodajemy plasterki cukinii. Smażymy ,mieszamy. Doprawiamy sosem sojowym odrobinę ,pieprzem do smaku. Podlewamy lekko woda ok 4 łyżki i chwilę dusimy . Dodajemy 1 łyżeczkę soseru Winiary -mieszamy.  Podajemy z świeżym pieczywem


1 komentarz:

  1. Bardzo ciekawa propozycja, uwielbiam wątróbkę, a takiej jeszcze nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń