Zdrowa pyszna sałatka- Dziki ryż z mozzarellą i fasolką szparagową
składniki
1 woreczek ryż dziki Kupiec
1 garść fasolka szparagowa,
1 szt ser mozzarella,
2 łyżki majonez winiary
1 łyżka jogurt naturalny,
1 łyżka ketchup,
Sól,
koperek
Fasolkę szparagowa obieramy i gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu studzimy i kroimy na 3 części. Ryż dziki gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i łączymy z pokrojoną fasolka . Dodajemy pokrojona mozzarellę i posiekany koperek mieszamy . doprawiamy sola i pieprzem . Robimy sos. Mieszamy majonez z jogurtem i ketchupem. Takim sosem polewamy sałatkę .
Bardzo mi się to danie podoba, tylko dla mnie w wersji bez koperku ;)
OdpowiedzUsuń