czwartek, 5 lipca 2012

Dziki ryż z mozzarellą i fasolką szparagową

Zdrowa pyszna sałatka- Dziki ryż z mozzarellą i fasolką szparagową 
składniki

    1 woreczek ryż dziki Kupiec
    1 garść fasolka szparagowa,
    1 szt ser mozzarella,
    2 łyżki majonez winiary
    1 łyżka jogurt naturalny,
    1 łyżka ketchup,
    Sól,
    koperek

Fasolkę szparagowa obieramy i gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu studzimy i kroimy na 3 części. Ryż dziki gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i łączymy z pokrojoną fasolka . Dodajemy pokrojona mozzarellę i posiekany koperek mieszamy . doprawiamy sola i pieprzem . Robimy sos. Mieszamy majonez z jogurtem i ketchupem. Takim sosem polewamy sałatkę .



1 komentarz:

  1. Bardzo mi się to danie podoba, tylko dla mnie w wersji bez koperku ;)

    OdpowiedzUsuń