czwartek, 12 lipca 2012

Ryż z pieczarkami i szynką z patelni

Ryż z pieczarkami i szynką  z patelni - to pomysł na szybki smaczny obiadek lub kolację na ciepło .
składniki

   1 woreczek ryż pełnoziarnisty KUPIEC
    koperek,
    szczypior,
    15 dag szynka swojska,
    10 dag pieczarki,
    1 szt cebula,
    przyprawa uniwersalna,
    pieprz,
    olej kujawski

Ryż 1 woreczek gotujemy  w wodzie lekko osolonej według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu studzimy . Na patelni na oleju podsmażamy posiekaną cebule ,dodajemy pokrojoną szynkę a następnie pokrojone pieczarki . Smażymy . Następnie dodajemy ugotowany ryz .Mieszamy . doprawiamy pieprzem i przyprawą uniwersalna do smaku . Mieszamy . dodajemy koperek i posiekany szczypior.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz