poniedziałek, 9 lipca 2012

Sałatka z fasolki i grillowanego bakłażana

Sałatka z fasolki i grillowanego bakłażana z dodatkiem czarnej oliwki.
składniki

   1 szt bakłażan,
    Sól,
    1 garść fasolka szparagowa,
    kucharek,
    olej rzepakowy,
    3 łyżki Oliwki czarne,
    koperek,
    pieprz

Fasolkę szparagową obieramy ,myjemy i gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Po ugotowaniu studzimy .  Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy  w plastry solimy z dwóch stron i odstawiamy . Po 10 min myjemy plastry bakłażana suszymy i grillujemy z dwóch stron . Studzimy . do miski dajemy fasolkę bakłażana i oliwki czarne. Mieszamy . Doprawiamy solą ,pieprzem i kropimy olejem. Podajemy z koperkiem .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz