wtorek, 4 września 2012

Grillowana pierś z kurczaka z mozzarellą i ryżem basmatti

Grillowana pierś z kurczaka z mozzarellą i ryżem basmatti . Kto się nie skusi na te pyszne lekkie danie :)

składniki

    1 woreczek Ryżu  basmatti, KUPIEC
    1 łyżka barszczu czerwonego w proszku instant
    1 pierś z kurczaka podwójna,
    1 kulka mozzarelli,
    przyprawa do grilla,
    3 łyżki groszku zielonego konserwowego
    1 łyżka masła

Ryz gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu dodajemy do niego łyżkę masła i proszek barszczu czerwonego instant .Wszystko dokładnie mieszamy . Pierś z kurczaka myjemy osuszamy posypujemy przyprawą do grilla i grillujemy . Pod koniec grillowania układamy na piersi kawałek mozzarelli i jeszcze chwile grillujemy . Ryz wkładamy do foremki i serwujemy na talerzu .Obok kładziemy pierś z kurczaka i ozdabiamy groszkiem .



1 komentarz: