Pomysł na obiad inaczej albo kolację , dosyć szybkie w zrobieniu , syte no i pycha:)
Taką bułą najemy się porządnie doznania smakowe także z wysokiej półki.
Na wierzch bułki użyłam sera mozzarella z bloku , pięknie się rozpuszcza .
Bułka faszerowana mięsem mielonym z serem i pomidorkami
składniki
4 duże bułki
20 dag sera mozzarella z bloku
0,5 kg mięsa mielonego u mnie łopatka
pomidorki koktajlowe
2 ząbki czosnku
cebula
przyprawa do mięsa
1 jajko
kiełki groszku
ogórek zielony
szczypior
sól,pieprz
Do mięsa mielonego dodajemy posiekany czosnek i cebulę . Wbijamy jajko , doprawiamy solą , pieprzem i przyprawą do mięsa. Wyrabiamy masę dodając pod koniec posiekany szczypior. Z bułek odkrawamy daszki , wydrążamy środek bułki, nakładamy mięso. Wstawiamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika, pieczemy 35 min. Nakładamy ser mozzarella i wkładamy jeszcze na ok 10 min. Po upieczeniu ozdabiamy kiełkami groszku, pomidorkami, ogórkiem i ketchupem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz