wtorek, 24 listopada 2020

Bułka faszerowana mięsem mielonym z serem i pomidorkami

 Pomysł na obiad inaczej albo kolację , dosyć szybkie w zrobieniu , syte no i pycha:)

Taką bułą najemy się porządnie doznania smakowe także z wysokiej półki.

Na wierzch bułki użyłam sera mozzarella z bloku , pięknie się rozpuszcza .

 

 Bułka faszerowana mięsem mielonym z serem i pomidorkami 

składniki

4 duże bułki

20 dag sera mozzarella z bloku

0,5 kg mięsa mielonego u mnie łopatka

pomidorki koktajlowe

2 ząbki czosnku

cebula

przyprawa do mięsa

1 jajko

kiełki groszku

ogórek zielony 

szczypior

sól,pieprz

Do mięsa mielonego dodajemy posiekany czosnek i cebulę . Wbijamy jajko , doprawiamy solą , pieprzem i przyprawą do mięsa. Wyrabiamy masę dodając pod koniec posiekany szczypior. Z bułek odkrawamy daszki , wydrążamy środek bułki, nakładamy mięso. Wstawiamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika, pieczemy 35 min. Nakładamy ser mozzarella i wkładamy jeszcze na ok 10 min. Po upieczeniu ozdabiamy kiełkami groszku, pomidorkami, ogórkiem i ketchupem. 












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz