wtorek, 18 września 2012

Grillowany bakłażan z salsą pomidorową i serem kozim

Grillowany bakłażan z salsą pomidorową i serem kozim


składniki

    1  bakłażan,
    olej,
    zioła prowansalskie
    ser kozi,
    3 pomidory,
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka oliwa z oliwek,
    Sól,
    pieprz biały

Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy w plasterki . Solimy i odstawiamy na ok 10 min . Następnie płuczemy i osuszamy . Kropimy olejem i smażymy na patelni grillowej . Pomidory myjemy kroimy drobno . Solimy ,doprawiamy wyciśniętym czosnkiem i pieprzem . Do pomidorów dodajemy zioła prowansalskie i oliwę z oliwek .Mieszamy chłodzimy . Zimną salsę nakładamy na ciepłego bakłażana i dekorujemy serem kozim .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz