sobota, 22 września 2012

Kartoflanka z nutką czosnkową

Kartoflanka z nutką czosnkową do tego smażona kiełbaska .

składniki

    5 szt ziemniaków,
    1marchewka,
    1 kawałek selera,
    3 ząbki czosnku
    1 liść laurowy,
    1 kubek śmietany 18 proc,
    bulion kostka
    1 łyżeczka masła,
    1 laska kiełbasy

Wodę zagotowujemy z bulionem w kostce. Dodajemy pokrojone drobno ziemniaczki i starta na tarce marchewką i selerem . Dodajemy liść laurowy i gotujemy do miękkości warzyw .Następnie zaciągamy śmietana . Doprawiamy solą i pieprzem do smaku . Na koniec dodajemy wyciśnięty czosnek i mieszamy .Kiełbaskę podsmażamy na masełku i dodajemy na talerz  z zupą .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz