środa, 12 września 2012

Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym

Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym .Mięsko do wyboru szynka ,karkówka albo co tam macie a do tego królowa jesieni cukinia

składniki

    45 dag karkówka lub mięso od szynki,
    1  cukinia,
    2 ząbki czosnku,
    1 cebula,
    1 woreczek kaszy jaglanej KUPIEC
    1 szklanka przecieru pomidorowego
    cukier,
    przyprawa do gulaszu ,
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    pieprz biały
    kostka rosołowa
    1 łyżka oleju,
    1 łyżeczka masła,
    1 łyżka mąki

Kaszę gotujemy w wodzie z dodatkiem soli . Po ugotowaniu mieszamy ja z łyżeczką masła ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem .Odstawiamy nakrywamy żeby nie ostygła.
Mięso myjemy i kroimy w drobna kosteczką . Smażymy je na oleju z obu stron .Dodajemy wyciśnięty czosnek i słodka sproszkowaną paprykę .Mieszamy .Dodajemy pokrojona cebulę .Dodajemy przyprawę do gulaszu.Dodajemy pokrojoną w plasterki cukinię  Następnie mięso podlewamy 1/2 szklanki rosołu,bulionu i dusimy ok 30min . Gdy mięso robi się miękkie dolewamy szklankę przecieru pomidorowego.Dusimy . Doprawiamy cukrem do smaku ,żeby przełamać kwaśność pomidorów. Gdy mięso jest miękkie zaciągamy lekko mąką .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz