poniedziałek, 24 września 2012

Paprykarz z bakłażanem -Na powitanie jesieni

Paprykarz z bakłażanem  podany na ciepło powitajmy jesień .

składniki


    1 woreczek ryżu  KUPIEC
    1 bakłażan,
    1 puszka tuńczyk kawałki w oleju,
    2 łyżki przecieru pomidorowego Cirio pikantny
    1  cebula,
    oliwa,
    1 ząbek czosnku
    pieprz biały
    Sól,
    1/2 szt pora,
    1  papryka czerwona


Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie .Po ugotowaniu odcedzamy i wyciągamy z z woreczka. Paprykę czerwoną myjemy i kroimy drobno.Cebulę siekamy ,pora kroimy w plasterki . Na oliwie podsmażamy paprykę pora i cebulę . Dodajemy przecier pomidorowy ok 3 łyżki . Dodajemy lekko odcedzonego tuńczyka i ryż . Mieszamy . Wszystko razem . Bakłażana kroimy w plasterki solimy odstawiamy . Po ok 10 min płuczemy wycieramy kropimy oliwa i grillujemy . Tniemy na kawałki i dodajemy do paprykarza .Doprawiamy pieprzem i solą do smaku .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz