poniedziałek, 1 października 2012

Tatar z wędzonego pstrąga

Tatar z wędzonego pstrąga -pyszna przystawka ,polecam :)

składniki

    1 szt pstrąg wędzony,
    1/2 szt cebuli czerwonej
    Pieprz kolorowy - MŁYNEK,
    Sól morska- MŁYNEK,
    cytryna,
    oliwa
   natka pietruszki
Wędzonego pstrąga dobrze obieramy usuwamy ości. Siekamy dość drobno. Cebulę obieramy i siekamy dodajemy do pstrąga . doprawiamy sola ,pieprzem kolorowym ,sokiem  z cytryny i oliwą .Dodajemy posiekana natkę pietruszki . Mieszamy dobrze .Chłodzimy i podajemy


1 komentarz:

  1. Uwielbiam wędzone ryby, a pstrąg to już poezja sama w sobie :-)
    Marzy mi się własna wędzarnia, bo z łowieniem jakoś sobie poradzę :-)
    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń