piątek, 14 września 2012

Wegetariańska kasza -Trzy fasole


Sezon fasolowy i pomidorowy trwa w mojej kuchni serwuje kaszę z trzema rodzajami fasoli 
 składniki


    1 puszka fasoli białej
    1 puszka fasoli czerwonej
    1 garść fasolki szparagowej
    1 cebula,
    1 ząbek czosnku,
    cukier do smaku
    1 szklanka przecieru pomidorowego z butelki  Passata Rustica  Cirio
    pieprz,
    papryka słodka,
    1 szt kostka warzywna,
    2 woreczki kaszy  jaglanej KUPIEC
    2 łyżki masła,
    natka pietruszki

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie . Po ugotowaniu dodajemy do niej masło albo olej i mieszamy . Nakrywamy ,żeby nie ostygła.
Fasolkę szparagową obieramy i gotujemy w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odcedzamy . Na patelni na oleju podsmażamy wyciśnięty czosnek i posiekaną cebulę . Dodajemy przecier pomidorowy użyłam gęsty sok pomidorowy z butelki Passata Rustica . Zagotowujemy dodajemy pieprz ,pokruszoną kostkę warzywną ,cukier do smaku i paprykę czerwoną słodką w proszku . Gotujemy chwile . Dodajemy odcedzone fasole 3 rodzaje. Mieszamy i zagotowujemy . Lekko zaciągamy mąką .Podajemy  z kaszą ozdobione natka pietruszki .



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz