poniedziałek, 15 października 2012

Czosnkowa kapustka w śmietanie

Czosnkowa kapustka w śmietanie-wspaniała przystawka do obiadu .

składniki

    1/3 szt kapusty białej,
    1 kostka warzywna,
    pieprz biały ,
    2 łyżki masła,
    4 ząbki czosnku,
    koperek,
    1 szklanka śmietany 18 proc,
    liść laurowy

Kapustę białą kroimy w paseczki i gotujemy z dodatkiem liścia laurowego.Gdy kapusta robi się miękka dodajemy kostkę bulionowa warzywną i gotujemy ,żeby trochę woda odparowała. Mieszamy doprawiamy pieprzem dodajemy masło  i zaciągamy śmietaną jeżeli kapusta jest luźna dodajemy trochę mąki do śmietany . Zagotowujemy .Dodajemy pokrojony koperek i wyciśnięte ząbki czosnku .Mieszamy . Podajemy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz