poniedziałek, 15 października 2012

Makron razowy z dużą dawką cebuli

 Szybkie smaczne danie z cebuli bakłażanu i makronu
 składniki

    1/2 szt bakłażana,
    3 cebule,
    1/4 szt papryki czerwonej
    1 łyżeczka masła,
    1 szklanka bulionu warzywnego
    Makaron razowy,
    pieprz biały
    ser zółty

Cebulę 3 duże sztuki obieramy i kroimy w piórka . Cebule smażymy na maśle .Gdy się zarumieni dodajemy pokrojonego bakłażana .Mieszamy .Podlewamy bulionem warzywnym . Dusimy aż bulion się zredukuje a warzywa zmiękną . doprawiamy pieprzem . Pod koniec duszenia dodajemy pokrojona paprykę . Makron gotujemy w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odcedzamy i dodajemy do warzyw .Mieszamy .  Podajemy z startym serem .



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz