Tak jak pisałam otworzyłam słoik buraczków tartych Krokus -zapach smak swojskich buraczków takich jako robiła moja babcia.
Myślałam jak je zjeść zdegustować ,żeby było je czuć ,żeby nie zabić ich smaku :)
Miałam w domku świeżutki filet z dorsza i tak powstałą dietetyczna smaczna potrawa.
Dorsz z tartymi buraczkami
składniki
1 filet dorsz,
sok z cytryny,
pieprz kolorowy ziarnisty
Sól morska- MŁYNEK,
natka pietruszki,
1 łyżka masła
buraczki tarte Krokus
Dorsza świeży filet myjemy osuszamy. Solimy doprawiamy pieprzem do smaku i gotujemy na parze . Gdy rybka jest gotowa wykładamy ją na talerz . Kropimy sokiem z cytryny i leciutko polewamy stopionym masłem . Na rybkę nakładamy tarte buraczki . Ja użyłam delikatne w smaku Krokus.Dekorujemy natka pietruszki .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz