Szybka smaczna lekka i dietetyczna przystawka imprezowa.
Dzikie paczuszki
składniki
1 opakowanie papieru ryżowego
1/2 woreczka ryż dziki Kupiec
2 szt awokado,
sok z cytryny,
3 jajka,
1 łyżka majonezu,
papryka słodka,
Pieprz kolorowy
sos sojowy Taotao
Ryż dziki gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu studzimy . Następnie awokado przecinamy wyciągamy pestkę . Obieramy . Jajka gotujemy na twardo . Zimne miksujemy z awokado. Dodajemy majonez i troszkę soku z cytryny . Doprawiamy sola papryka i pieprzem .Pastę mieszamy z zimnym ryżem.
Papier ryżowy moczymy chwilę w letniej wodzie. Rozkładamy na desce .Nakładamy farsz i zawijamy . Polewamy sosem sojowym .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz