poniedziałek, 8 października 2012

Jesienna jajecznica

Jesienna jajecznica pełna warzyw i zdrowia

składniki
1/2 szt cukinii młodej
    1/2 szt cebuli,
    1/2 szt papryki czerwonej
    1 ząbek czosnek,
    Sól morska- MŁYNEK,
    pieprz biały Prymat,
    5 dag polędwicy wędzonej
    1/2 szt pomidora
    1 łyżeczka masła
    2 jajka

Cukinie młodą dobrze myjemy i nie obieramy .Kroimy w paseczki . Paprykę czerwoną myjemy i kroimy w paseczki . Cebule kroimy w piórka . Czosnek siekamy. Polędwiczkę wędzoną kroimy w paseczki . Na maśle podsmażamy cebule z posiekanym czosnkiem .Dodajemy pokrojoną cukinie ,paprykę  i pomidora pokrojonego w ćwiartki .Podsmażamy . Na koniec dodajemy pokrojoną polędwiczkę .Mieszamy . zalewamy jajkami doprawionymi sola i pieprzem . Mieszamy aż jajko się zetnie .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz