Jesienna jajecznica pełna warzyw i zdrowia
składniki
1/2 szt cukinii młodej
1/2 szt cebuli,
1/2 szt papryki czerwonej
1 ząbek czosnek,
Sól morska- MŁYNEK,
pieprz biały Prymat,
5 dag polędwicy wędzonej
1/2 szt pomidora
1 łyżeczka masła
2 jajka
Cukinie młodą dobrze myjemy i nie obieramy .Kroimy w paseczki . Paprykę czerwoną myjemy i kroimy w paseczki . Cebule kroimy w piórka . Czosnek siekamy. Polędwiczkę wędzoną kroimy w paseczki . Na maśle podsmażamy cebule z posiekanym czosnkiem .Dodajemy pokrojoną cukinie ,paprykę i pomidora pokrojonego w ćwiartki .Podsmażamy . Na koniec dodajemy pokrojoną polędwiczkę .Mieszamy . zalewamy jajkami doprawionymi sola i pieprzem . Mieszamy aż jajko się zetnie .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz