Jesienna patelnia z pieczarkami i swojską kiełbasą ,aromatyczne i pyszne
składniki'
1/2 szt bakłażanu,
1 cukinia mała,
20 dag pieczarek
przyprawa do grilla Prymat,
2 ząbki czosnku
Pieprz kolorowy - MŁYNEK,
olej do smażenia,
Sól morska- MŁYNEK,
1 szt cebula,
15 dag kiełbasy swojskiej
1 papryka czerwona,
szczypior,
natka pietruszki
Bakłażana myjemy kroimy w plasterki solimy i odstawiamy na ok 20 min . Następnie myjemy osuszamy doprawiamy przyprawą do grilla. Grillujemy na patelni grillowej . Odstawiamy .Tez na patelni grillowej grillujemy pokrojoną w kawałki czerwona paprykę . Na patelni teflonowej na łyżce oleju podsmażamy wyciśnięty czosnek . dodajemy pokrojoną w piórka cebule pokrojone pieczarki i cukinie . Smażymy dodajemy pokrojoną kiełbasę . Dodajemy zgrillowany bakłażan i paprykę .Mieszamy .Doprawiamy solą i pieprzem do smaku . Posypujemy szczypiorem i natka pietruszki .
bardzo fajne, proste danie :)
OdpowiedzUsuń