czwartek, 11 października 2012

Makaron chiński z warzywami

Szybkie kolorowe danie z makaronu chińskiego

składniki

    1/2 opakowania makaronu chińskiego tasiemki,
    1/2 szt cukinii,
    1/2 szt puszki kukurydzy,
    1 szt papryki czerwonej,
    1 szt piersi z kurczaka,
    przyprawa do dań chińskich,
    olej rzepakowy,
    1 ząbek czosnku

Makaron chiński zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok 5 min . Następnie odcedzamy . Cukinię myjemy i kroimy  w plasterki. Paprykę czerwona kroimy  w paseczki .Kukurydze odsączamy . Czosnek wyciskamy . Pierś z kurczaka smarujemy wyciśniętym czosnkiem ,solą i olejem .Odstawiamy na ok 20 min . Następnie smażymy .Po usmażeniu kroimy w kosteczkę . Na patelni podsmażamy cukinie i paprykę . Dodajemy kukurydzę ,pokrojonego kurczaka i mieszamy . Dodajemy makaron . Doprawiamy przyprawą do potraw chińskich . Mieszamy . Podajemy z sosem pomidorowym -gotowym -.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz