sobota, 27 października 2012

Makaron z brukselką i boczkiem

 Wystarczą trzy składniki a w naszej kuchni rozejdzie się niesamowity aromat i powstanie szybkie smaczne danie.

 Makaron z brukselką i boczkiem

składniki

    2 szklanki makaronu świderki,
    15 dag brukselki,
    1 łyżeczka masła,
    Jarzynka Winiary
    1 plaster boczku wędzonego
    10 dag kiełbasy wędzonego
    pieprz kolorowy

Brukselkę myjemy obieramy z brzydkich liści i gotujemy na półtwardo w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej.Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Gdy brukselka jest prawie ugotowana odcedzamy ją studzimy i rozbieramy z listków. Na patelni podsmażamy pokrojona kiełbasę i boczek. Dodajemy listki kapusty mieszamy. Dodajemy ugotowany makaron i łyżeczkę masła.Mieszamy . Doprawiamy przyprawą uniwersalna i pieprzem do smaku.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz