Potrawka z brązowego ryżu .Szybkie smaczne danie z patelni.
składniki
1 woreczek ryżu brązowego Kupiec
1/2 puszki tuńczyk w sosie własnym,
1 szt por (biała część),
15 dag pieczarki,
1 łyżeczka masła,
1/2 kostki Bulion grzybowy,
pieprz biały
1 marchewka
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odstawiamy. Por kroimy w plasterki. Pieczarki malutkie zostawiamy w całości większe kroimy. Marchewkę kroimy w kosteczkę.Na patelni na masełku podsmażamy pokrojony por,marchewkę i pieczarki .Smażymy . Podlewamy wodą z rozpuszczona kostką grzybową dusimy. Następnie dodajemy wcześniej ugotowany ryż mieszamy. Dodajemy odsączonego tuńczyka . Doprawiamy pieprzem. Podajemy na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz