piątek, 26 października 2012

Potrawka z brązowego ryżu

Potrawka z brązowego ryżu .Szybkie smaczne danie z patelni.

składniki
  1 woreczek ryżu brązowego Kupiec
    1/2 puszki tuńczyk w sosie własnym,
    1 szt por (biała część),
    15 dag pieczarki,
    1 łyżeczka masła,
    1/2 kostki Bulion grzybowy,
    pieprz biały
    1  marchewka

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odstawiamy. Por kroimy  w plasterki. Pieczarki malutkie zostawiamy w całości większe kroimy. Marchewkę kroimy w kosteczkę.Na patelni na masełku podsmażamy pokrojony por,marchewkę i pieczarki .Smażymy . Podlewamy wodą z rozpuszczona kostką grzybową dusimy. Następnie dodajemy wcześniej ugotowany ryż mieszamy. Dodajemy odsączonego tuńczyka . Doprawiamy pieprzem. Podajemy na ciepło.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz