Pożywna zupka w sam raz na jesienny obiad .
składniki
2 szklanki fasoli Jaś Kupiec
1 słoiczek przecieru pomidorowego
25 dag kiełbasy,
3 ząbki czosnek,
1 marchewka,
1 łyżeczka majeranek,
2 łyżeczki przyprawa do fasoli,
2 łyżeczki cukru
Pieprz kolorowy - MŁYNEK,
2 kostki bulionu drobiowego Winiary
2 liście laurowe
1 łyżeczka masła
Fasolę typu Jaś moczymy przez noc. Następnie płuczemy i gotujemy do miękkości z dodatkiem liścia laurowego.Gdy fasola jest prawie miękka dodajemy starta na tarce marchewkę i przecier pomidorowy .Zagotowujemy. Dodajemy kostkę rosołową ,majeranek przyprawę do dań z fasoli ,doprawiamy pieprzem . Dodajemy cukier do smaku. Pod koniec gotowania dodajemy wyciśnięty czosnek. Kiełbasę kroimy podsmażamy na maśle i dodajemy do zupy . Zagotowujemy .Lekko zaciągamy mąką .
wspanialy prosty przepis ,dziekuje bardzo ...opublikowalam na f.
OdpowiedzUsuń