sobota, 24 listopada 2012

Kasza po chłopsku z indykiem

Smaczny zdrowy obiadek . Podstawa jest kasza perłowa do niej dodajemy pieczarki,cebule i mięso z indyka.

Kasza po chłopsku z indykiem

składniki
  1 szt Udziec z indyka,
    1 woreczek kaszy perłowej
    15 dag pieczarek
    1 szt cebula,
    uniwersalna przyprawa
    pieprz kolorowy
    1 ząbek czosnku
    1 łyżeczka masło lub olej

Udziec z indyka gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Pieczarki obieramy kroimy  w plasterki . Cebule kroimy  w piórka. Kasze gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ugotowana kasze odcedzamy . Mięso z indyka obieramy od kości kroimy w mniejsze kawałki. Na patelni na maśle lub oleju podsmażamy pokrojoną cebule dodajemy pieczarki i mięso. wyciskamy czosnek -podsmażamy . Dodajemy ugotowaną kaszę. Wszystko razem podsmażamy . Doprawiamy solą ,pieprzem do smaku .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz