sobota, 24 listopada 2012

Makaron z brukselkę i tuńczykiem

Szybkie smaczne danie obiadowe.

Makaron z brukselkę i tuńczykiem
składniki

brukselka 6 szt
makaron razowy gniazda 4 szt
olej ok  1łyżka
przyprawa uniwersalna
tuńczyk kawałki z puszki
natka pietruszki
cebula czerwona 1 szt

Makaron razowy gniazda gotujemy w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu  . Po ugotowaniu odcedzamy makaron na sicie  . Brukselkę oczyszczamy z brzydkich liści ,płuczemy  . Gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Gotujemy na pół twardo. Wyciągamy kapustki i obieramy je z liści. Na patelnie na olej dajemy posiekana cebulkę ,chwilę smażymy solimy .Dodajemy listki kapustki podsmażamy . Na makaron dajemy podsmażona brukselkę . Dodajemy tuńczyka .Podajemy posypane natka pietruszki. doprawiamy pieprzem do smaku .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz