Moja ulubiona rybka na soczewicy gotowanej i podsmażonej z czosnkiem na masełku .
Łosoś na soczewicy z masełkiem 
składniki
    1 filet łososia
    1/4 opakowanie soczewicy
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka masła,
    kiełki rzodkiewki,
    sól ziołowa,
    sok z cytryny
Soczewicę moczymy . Następnie gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Odcedzamy. Podsmażamy soczewicę na masełku z dodatkiem wyciśniętego czosnku. Filet z łososia kroimy na kawałki solimy solą ziołową . Grillujemy na patelni grillowanej.Na talerz kładziemy łyżkę soczewicy na nią układamy łososia. Kropimy cytryną .Ozdabiamy kiełkami rzodkiewki.

o, jak smacznie :]
OdpowiedzUsuńłosoś to moja ulubiona ryba.