Zdrowa kuchnia to moja dewiza dla tego taki olej to podstawa zdrowego posiłku . Polecam go każdemu dbającemu o zdrowie i urodę . Dla dużych i małych dla mężczyzny i kobiety .
Kilka słów o tym co go wyróżnia od innych olejów pojawiających się na naszym rynku .
Tłoczony na zimno olej rzepakowy
powstaje ze starannie wyselekcjonowanych nasion oraz odmian polskiego
rzepaku o wysokiej zawartości NNKT , witamin A, E, D3, oraz K. Jego
charakterystyczny smak oraz intensywny żółty kolor nadaje potrawom
niepowtarzalny smak i aromat. Nadaje się zarówno do surówek, sałatek jak
i do smażenia.
Olej rzepakowy nazywany jest oliwą
północy ze względu na prawie identyczny skład biochemiczny jak oliwa z
oliwek oraz walory zdrowotne. Między innymi reguluje przemianę materii,
zapobiega miażdżycy oraz obniża poziom złego poziomu cholesterolu, a
podnosi poziom dobrego.
Bez dodatków i konserwantów produkt w 100% naturalny z polskich upraw.Olej jest sprzedawany w butelkach 500ml i 1000 ml . Cena jego to 16 zł za 500ml i 26 zł za 1 litr.
Myślę ,ze to cena dobra za takie doznania smakowe i zdrowie .
Sałatka szpinakowa z liczi
składniki
1 garść szpinaku,
4 szt liczi,
1o dag kabanosa,
2 łyżki oleju rzepakowego Zielony NUrt
sól ziołowa
Szpinak świeży myjemy i osuszamy w wirówce do sałaty. Kabanosy kroimy w plasterki . Owoc liczi obieramy przecinamy wyciągamy pestkę i połówki dodajemy do sałatki . Całą sałatkę polewamy olejem rzepakowym i doprawiamy sola ziołową . Polecam
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz