czwartek, 20 grudnia 2012

Olej Rzepakowy Zielony Nurt w mojej kuchni

Do mojej kuchni zawitał Olej Rzepakowy  Zielony NURT .

Zdrowa kuchnia to moja dewiza dla tego taki olej to podstawa zdrowego posiłku . Polecam go każdemu dbającemu o zdrowie i urodę . Dla dużych i małych dla mężczyzny i kobiety .

Kilka słów o tym co go wyróżnia od innych olejów pojawiających  się na naszym rynku .



Tłoczony na zimno olej rzepakowy powstaje ze starannie wyselekcjonowanych nasion oraz odmian polskiego rzepaku o wysokiej zawartości NNKT , witamin A, E, D3,  oraz K. Jego charakterystyczny smak oraz intensywny żółty kolor nadaje potrawom niepowtarzalny smak i aromat. Nadaje się zarówno do surówek, sałatek jak i do smażenia.
Olej rzepakowy nazywany jest oliwą północy ze względu na prawie identyczny skład biochemiczny jak oliwa z oliwek oraz walory zdrowotne. Między innymi reguluje przemianę materii, zapobiega miażdżycy oraz obniża poziom złego poziomu cholesterolu, a podnosi poziom dobrego.
Bez dodatków i konserwantów produkt w 100% naturalny z polskich upraw.







Olej jest sprzedawany w butelkach  500ml i 1000 ml .  Cena jego to 16 zł za 500ml   i 26 zł  za 1 litr.
Myślę ,ze to cena dobra za takie doznania smakowe i  zdrowie .

  Sałatka szpinakowa z liczi

składniki

    1 garść szpinaku,
    4 szt liczi,
    1o dag kabanosa,
    2 łyżki oleju rzepakowego Zielony NUrt
    sól ziołowa
Szpinak świeży myjemy i osuszamy w wirówce do sałaty. Kabanosy kroimy  w plasterki . Owoc liczi obieramy przecinamy wyciągamy pestkę i połówki dodajemy do sałatki . Całą sałatkę polewamy olejem rzepakowym i doprawiamy sola ziołową . Polecam


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz