niedziela, 27 stycznia 2013

Kapuściana przystawka obiadowa na ciepło

Jak smakowała obiad   ?  Kapustka boska , najlepsza . Co wy na to ?.  Kapustka wspaniale zastępuje sosik i przystawkę obiadową . Pasuje do ziemniaczków i chlebka .

Kapuściana przystawka obiadowa na ciepło

składniki
  1/2 głowy kapusta biała,
    1 szt cebulka,
    1 słoiczek przecieru pomidorowego
    liść laurowy
    1 szt śmietana 18 proc,
    2 łyżki mąka,
    papryka słodka,
    pieprz biały
     uniwersalna przyprawa Vegeta
    1 łyżeczka masła

Kapustę obieramy z brzydkich liści i kroimy w paseczki dość długie. Kapustę gotujemy z liściem laurowym i przyprawą uniwersalną. Cebulkę kroimy drobno i podsmażamy na maśle -dodajemy do kapusty. Gdy woda troszkę odparuje , ale kapusta ma być nakryta wodą dodajemy przecier pomidorowy i słodką paprykę. Mieszamy dusimy jeszcze chwilę. Odlewamy troszkę wody i mieszamy nią z śmietaną i mąką , wlewamy z powrotem do kapusty , zagotowujemy. Doprawiamy pieprzem do smaku.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz