sobota, 5 stycznia 2013

Nadziewane korniszonki

Moja propozycja na przystawkę karnawałową . Szybkie zdrowe i fajnie wygląda na stole.
Nadziewane korniszonki
składniki
ogórki konserwowe ok 5 szt
pieczarki marynowane ok 5 szt
pomidory suszone z oliwy 3 szt
ketchup 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
twaróg 1 kostka
oregano do smaku
sól,pieprz do smaku
kiełki brokuła


Ogórki przecinamy wzdłuż . Łyżeczką wyciągamy pestki . Wyciągnięty ogórków środek kroimy drobno. Pieczarki siekamy. Pomidory także drobno kroimy . Twaróg dusimy widelcem z śmietana i ketchupem. Dodajemy do niego pokrojone składniki. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku . Pastę nakładamy do ogórków. Ozdabiamy kiełkami brokuła. Podajemy .



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz