sobota, 5 stycznia 2013

Kartoflana z prażona cebulką .

Tą zupką pachnie cały dom. Szybka w zrobieniu aromatyczna i smaczna.

Kartoflana z prażona cebulką .

składniki

-1 udko kurczaka
-1 marchewka
½ selera
1 pietruszka
5 ziemniaków
cebulka prażona 4 łyżki    Warzywko
przyprawa uniwersalna Vegeta Podravka
pieprz
śmietana do zup i sosów

Do garnka z wodą ok 1.5 litra wkładamy udko ,gotujemy ok 20 min . Następnie dodajemy starte na tarce warzywa marchewkę seler i pietruszkę. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę także dodajemy do zupy. Gotujemy ok 20 min . Mięso wyciągamy obieramy od kości. Całość lekko miksujemy blenderem z 4 obroty ,żeby zostały kawałki ziemniaków ale żeby zupa zrobiła się gęstsza. Dodajemy 4 łyżki cebuli prażonej i kawałki mięsa. Zagotowujemy . Zaciągamy śmietaną.
Podajemy posypane cebulką ,
Smak i aromat zupie dodała Cebula Prażona Warzywko

 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz