Kartoflana z prażona cebulką .
składniki
-1 udko kurczaka
-1 marchewka
½ selera
1 pietruszka
5 ziemniaków
cebulka prażona 4 łyżki Warzywko
przyprawa uniwersalna Vegeta Podravka
pieprz
śmietana do zup i sosów
Do garnka z wodą ok 1.5 litra wkładamy
udko ,gotujemy ok 20 min . Następnie dodajemy starte na tarce
warzywa marchewkę seler i pietruszkę. Ziemniaki obieramy i kroimy w
kostkę także dodajemy do zupy. Gotujemy ok 20 min . Mięso
wyciągamy obieramy od kości. Całość lekko miksujemy blenderem z
4 obroty ,żeby zostały kawałki ziemniaków ale żeby zupa zrobiła
się gęstsza. Dodajemy 4 łyżki cebuli prażonej i kawałki mięsa.
Zagotowujemy . Zaciągamy śmietaną.
Podajemy posypane cebulką ,
Smak i aromat zupie dodała Cebula Prażona Warzywko
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz