niedziela, 6 stycznia 2013

Pasta śniadaniowa śródziemnomorska

Kolejna pasta śniadaniowa . Tym razem klimat śródziemnomorski z oliwkami i oregano.

Pasta śniadaniowa śródziemnomorska


składniki
 7 szt oliwki zielone,
    3 kawałki papryki marynowanej
    2  korniszony,
    2 łyżki kapary,
    1  cebula,
    2 ząbki czosnku
    1 kostka twarogu
    oregano
    Sól,
    pieprz

Twaróg kruszymy i miksujemy z śmietana i wyciśniętym czosnkiem. Oliwki odcedzamy i kroimy  w plasterki. Paprykę marynowaną odcedzamy i kroimy  w kosteczkę. Cebulę siekamy. Ogórki konserwowe kroimy  w kosteczkę. Pokrojone warzywa i kapary dodajemy do twarogu. Mieszamy doprawiamy sola ,pieprzem i oregano. Chłodzimy .



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz