Kolejna pasta śniadaniowa pasuje do każdego rodzaju pieczywa .
Pasta śniadaniowa ogórkowo-czosnkowa
składniki
1 kostka twarogu
1 szt ogórek zielony,
2 ogórki konserwowe
1/2 szt cebula,
1 łyżka śmietany,
Sól,
3 ząbki czosnku,
pieprz biały
pieczywo Kupiec
Twaróg kruszymy. Ogórka zielonego średniej wielkości myjemy nie obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Ogórka konserwowego odcedzamy z zalewy i także ścieramy na tarce małe oczka. Cebule siekamy drobno, czosnek wyciskamy. Twaróg miksujemy z śmietaną sola pieprzem i wyciśniętym czosnkiem . dodajemy starte ogórki i mieszamy łyżka. wstawiamy do lodówki . Podajemy z pieczywem.
Podajemy z pieczywem chrupkim Kupiec
Pierwszy raz jestem na Pani blogu, bardzo mi się podoba :)
OdpowiedzUsuń