niedziela, 6 stycznia 2013

Pasta śniadaniowa ogórkowo-czosnkowa

Kolejna pasta śniadaniowa pasuje do każdego rodzaju pieczywa .

Pasta śniadaniowa ogórkowo-czosnkowa

składniki
  1 kostka twarogu
    1 szt ogórek zielony,
    2 ogórki konserwowe
    1/2 szt cebula,
    1 łyżka śmietany,
    Sól,
    3 ząbki czosnku,
    pieprz biały
   pieczywo Kupiec

Twaróg kruszymy. Ogórka zielonego średniej wielkości myjemy nie obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Ogórka konserwowego odcedzamy z zalewy i także ścieramy na tarce małe oczka. Cebule siekamy drobno, czosnek wyciskamy. Twaróg miksujemy z śmietaną sola pieprzem i wyciśniętym czosnkiem . dodajemy starte ogórki i mieszamy łyżka. wstawiamy do lodówki . Podajemy z pieczywem.


Podajemy z pieczywem chrupkim Kupiec

1 komentarz:

  1. Pierwszy raz jestem na Pani blogu, bardzo mi się podoba :)

    OdpowiedzUsuń