sobota, 5 stycznia 2013

Tagliatelle warzywne z jajkiem

To co Ewusie lubią najbardziej warzywka na krótko a do tego jajeczko. Minimum tłuszczu maximum smaku i zdrowia.

Tagliatelle warzywne z jajkiem

składniki
 1 szt cukinia młoda,
    3  marchewki
    3 szt jajka,
    2 szt pora,
    1 łyżeczka masła,
    uniwersalna przyprawa Vegeta Natur
Marchewkę obieramy i kroimy za pomocą obieraczki do warzyw w długie cieniutkie paseczki. To samo robimy z cukinią tylko dobrze ją myjemy nie obieramy z skórki. Pora białą cześć myjemy osuszamy ,przecinamy wzdłuż i kroimy w długie paski. Na patelni rozpuszczamy łyżeczkę masła dajemy warzyw mieszamy chwile smażymy . Zalewamy wodą wymieszaną z przyprawą uniwersalna -gotujemy do miękkości warzyw - uwaga ,żeby nie rozgotować. Jajko smażymy na patelni teflonowej bez tłuszczu serwujemy na warzywach.



Potrawę doprawiłam przyprawą uniwersalna Vegeta Natural  Podravka.

Przyprawa ta powstała jako odpowiedź na coraz większą świadomość i zapotrzebowanie konsumentów na zdrową i naturalną żywność. Ta innowacja w dodatkach do dań jest całkowicie zgodna z najnowszymi trendami zdrowego żywienia.
Została skomponowana naturalnie, z warzyw dojrzałych w słońcu i bez żadnych dodatków. Jej zalety to:
* brak wzmacniaczy smaku
* brak dodatkowych aromatów i barwników.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz