czwartek, 28 lutego 2013

Jajka z sałatką ryżową z awokado

Jutro pierwszy dzień astronomicznej wiosny , więc w mojej kuchni robi się kolorowo a dokłądniej zielono.

Polecam lekkie smaczne jajeczka z niespodzianką

Jajka z sałatką ryżową z awokado 


składniki

  
  5 szt jajka,
    2 szt awokado,
    10 dag szynka drobiowa,
    1 szt pomidor,
    1 woreczek ryz jaśminowy KUPIEC

Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu studzimy i obieramy. Zimne przekrawamy na pół i wyciągamy żółtka. Ryż jaśminowy gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Ryz studzimy i dodajemy do niego żółtkami pokrojone awokado. Wszystko niedokładanie mieszamy. Pomidora obieramy z skórki usuwamy pestki , resztę kroimy w kosteczkę. W kostkę kroimy także szynkę. Pokrojonego pomidora i szynkę dodajemy do ryżu z żółtkami i awokado. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Sałatkę nakładamy do jajek. Podajemy



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz