środa, 27 lutego 2013

Pstrąg nadziewany ryżem cytrynowym

Nie ma nic cudowniejszego jak świeże pstrągi w mojej kuchni - wtedy mogę działać i rozpieszczać podniebienia mojej rodziny .


Pstrąg nadziewany ryżem cytrynowym

składniki

pstrąg świeży 3 szt
 cytryna
ryż jaśminowy PODRAVKA
sól
pieprz
natka pietruszki
masło 1 łyżka


Pstrąga myjemy osuszamy i solimy z każdej strony. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy solimy do smaku , dodajemy sok z cytryny i starta skórkę z połowy wyszorowanej cytryny. dodajemy masło i dobrze mieszamy . Taki farsz nakąłdamy do brzuszka pstrąga . Rybę pieczemy w piekarniku w 180 stopniach ok 20 min. Podajemy z natka i cytryną








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz