piątek, 22 lutego 2013

Roladki z kaszy gryczanej i serka mascarpone

Kolejny przepis z testowania wyrobów firmy  LESTELLO .

Dziś  kasza gryczana - wspaniała zdrowa zawiera dużo błonnika i można z niej wyczarować dużo zdrowych i kolorowych potraw.

Roladki z kaszy gryczanej i serka mascarpone

składniki

    1 woreczek kasza gryczana Lestello
    1 opakowanie serek mascarpone,
    Sól,
    pieprz czarny mielony,
    szynka tostowa,
    korniszony,
    ketchup

Kaszę gryczaną gotujemy według przepisu na opakowaniu. Studzimy. Mieszamy kaszę z serkiem , doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Farsz chłodzimy. Nakładamy masę na plasterki szynki i zwijamy. Kroimy na połówki. Ozdabiamy roladki korniszonem i ketchupem. Podajemy schłodzone.





Do roladek użyłam kaszę gryczana firmy Lestello



Polecam !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz