Pyszne pulpeciki w pomidorach
składniki
50 dag mięso indycze mielone,
1 woreczek ryż biały PODRAVKA
1 szt cebula,
1 karton pomidory krojone PODRAVKA
1 łyżka masło,
1 łyżka przyprawa w płynie,
1 szklanka śmietana,
1 łyżeczka miodu
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka mąki
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu następnie studzimy. Ryż dodajemy do mięsa mielonego. 1 cebulę obieramy i ścieramy na tarce , taka dodajemy do mięsa. doprawiamy przyprawą w płynie i pieprzem. Mieszamy dobrze. Dodajemy wyciśnięty czosnek-jeszcze raz mieszamy i odstawiamy do lodówki. Następnie formujemy kulki mokrą dłonią i wrzucamy na osolony wrzątek. Dodajemy kostkę bulionową i wlewamy pomidory z kartonu. Dodajemy łyżkę masła. Doprawiamy miodem ,solą pieprzem do smaku. Zaciągamy śmietaną z odrobiną mąki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz