Najlepsze expresowe ,zdrowy dania , pasują na obiad i kolacje .
Ryżyk z cukinią i szpinakiem na ciepło
składniki
1 szklanka ryż brązowy Podravka
1 garść szpinak,
1/2 szt cukinii,
15 dag szynka,
Sól,
pieprz biały
1 cebula,
1 ząbek czosnku
1 łyżka masła
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ugotowany ryz odstawiamy. Cukinie dobrze myjemy i kroimy w kosteczkę . Liście szpinaku myjemy i osuszamy. Na patelni na maśle podsmażamy wyciśnięty czosnek , posiekaną cebulę . Dodajemy pokrojoną szynkę i cukinię -smażymy. Następnie dodajemy szpinak. Mieszamy dosypujemy ugotowany ryż. Mieszamy doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Podajemy an ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz