sobota, 2 marca 2013

Śledzik z czerwoną cebulą i rodzynkami

 Przystawka np na kolację ,że smaczna nie muszę pisać , połączenie fasoli z rodzynkami - fajne :)
 Polecam fasole Lestello.
Śledzik z czerwoną cebulą i rodzynkami

składniki

śledzie w oleju ok 5 szt
natka pietruszki
fasola czerwona 1 szklanka Lestello
olej rzepakowy
rodzynki ok 1/2 szklanki
przyprawa uniwersalna


Fasole czerwona moczymy całą noc . Następnie gotujemy z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Gdy jest miękka odcedzamy i studzimy. Rodzynki zalewamy wrzątkiem i odstawiamy ,żeby napęczniały. Śledzie odcedzamy z zalewy. Natkę pietruszki siekamy drobno. Łączymy fasole z rodzynkami i olejem . Doprawiamy pieprzem do smaku. Odstawiamy ,żeby smaki przeszły. Fasole podajemy z śledzikiem , dekorujemy natką pietruszki.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz