czwartek, 21 marca 2013

Tuńczykowy pomidorek

 Taki przystawki lubimy wszyscy , zdrowe i kolorowe.

 Tuńczykowy pomidorek 

 składniki

    1/2 kg pomidory małe,
    1  cebula,
    1 garść rukoli
    Sól morska- MŁYNEK,
    4 łyżki groszek konserwowy,
    1 puszka tuńczyk kawałki w oleju,
    pieprz czarny grubo mielony
    25 dag twarogu
    3  korniszony

Pomidorki wybierajmy średniej wielkości myjemy osuszamy i odcinamy wierzch . Wyciągamy środki. Tuńczyka i groszek odsączamy na sicie. Dodajemy pokruszony twaróg ,posiekaną cebulkę. Mieszamy. Dodajemy pokrojonego korniszona. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mieszamy . Pomidorka wyścielamy rukolą i nakąłdamy pastę . Ozdabiajmy groszkiem . Podajemy.


1 komentarz: