Taki przystawki lubimy wszyscy , zdrowe i kolorowe.
Tuńczykowy pomidorek
składniki
1/2 kg pomidory małe,
1 cebula,
1 garść rukoli
Sól morska- MŁYNEK,
4 łyżki groszek konserwowy,
1 puszka tuńczyk kawałki w oleju,
pieprz czarny grubo mielony
25 dag twarogu
3 korniszony
Pomidorki wybierajmy średniej wielkości myjemy osuszamy i odcinamy wierzch . Wyciągamy środki. Tuńczyka i groszek odsączamy na sicie. Dodajemy pokruszony twaróg ,posiekaną cebulkę. Mieszamy. Dodajemy pokrojonego korniszona. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mieszamy . Pomidorka wyścielamy rukolą i nakąłdamy pastę . Ozdabiajmy groszkiem . Podajemy.
pięknie wygląda, świetny pomysł:)
OdpowiedzUsuń