Taki przystawki lubimy wszyscy , zdrowe i kolorowe. 
 Tuńczykowy pomidorek 
 składniki
    1/2 kg pomidory małe,
    1  cebula,
    1 garść rukoli
    Sól morska- MŁYNEK,
    4 łyżki groszek konserwowy,
    1 puszka tuńczyk kawałki w oleju,
    pieprz czarny grubo mielony 
    25 dag twarogu
    3  korniszony
Pomidorki wybierajmy średniej wielkości myjemy osuszamy i odcinamy wierzch . Wyciągamy środki. Tuńczyka i groszek odsączamy na sicie. Dodajemy pokruszony twaróg ,posiekaną cebulkę. Mieszamy. Dodajemy pokrojonego korniszona. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mieszamy . Pomidorka wyścielamy rukolą i nakąłdamy pastę . Ozdabiajmy groszkiem . Podajemy. 

pięknie wygląda, świetny pomysł:)
OdpowiedzUsuń