niedziela, 21 kwietnia 2013

Drobiowy kotlecik w sosie gorczycowym

 Niedzielny obiadek , dziś pierś z kurczaka marynowana podana z sosem z gorczycy.

Drobiowy kotlecik w sosie gorczycowym

składniki
   2 szt pierś z kurczaka,
    1 łyżka miód,
    1 łyżka octu balsamicznego
    2 łyżeczki sos sojowy,
    pieprz kolorowy ziarnisty
    1 łyżka olej,
    2 łyżki masło,
    4 łyżki musztarda francuska  Roleski

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i przekrawamy na cieńsze plastry. robimy marynatę. Do miseczki dajemy miód, pieprz kolorowy świeżo mielony, ocet balsamiczny, olej rzepakowy i sos sojowy mieszamy i macerujemy w nim mięso ok 2 godziny. Następnie smażymy mięso na patelni już bez tłuszczu. Kiedy mięso ma kolor złoty dodajmy masło i musztardę mieszamy i podajemy.


2 komentarze:

  1. Sosem gorczycowym mnie uwiodłaś :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam tego typu dania. Z pewnością wypróbuję :) Wygląda smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń