Niedzielny obiadek , dziś pierś z kurczaka marynowana podana z sosem z gorczycy.
Drobiowy kotlecik w sosie gorczycowym
składniki
2 szt pierś z kurczaka,
1 łyżka miód,
1 łyżka octu balsamicznego
2 łyżeczki sos sojowy,
pieprz kolorowy ziarnisty
1 łyżka olej,
2 łyżki masło,
4 łyżki musztarda francuska Roleski
Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i przekrawamy na cieńsze plastry. robimy marynatę. Do miseczki dajemy miód, pieprz kolorowy świeżo mielony, ocet balsamiczny, olej rzepakowy i sos sojowy mieszamy i macerujemy w nim mięso ok 2 godziny. Następnie smażymy mięso na patelni już bez tłuszczu. Kiedy mięso ma kolor złoty dodajmy masło i musztardę mieszamy i podajemy.
Sosem gorczycowym mnie uwiodłaś :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam tego typu dania. Z pewnością wypróbuję :) Wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuń