Lekka sałatka z krewetkami gotowanymi na parze . Wszystko pokropione olejem lnianym i ozdobione posiekanym szczypiorem.
Lekko i krewetkowo
składniki
15 dag krewetki,
sałata chrupiąca,
Sól morska- MŁYNEK,
olej lniany,
pieprz kolorowy ziarnisty
awokado,
1 mandarynka,
sok z limonki,
szczypior
Krewetki płuczemy i gotujemy na parze. Po ugotowaniu obieramy je z pancerza. Sałatę rwiemy myjemy osuszamy i rwiemy na kawałki. Sałatę układamy w miseczkach. Awokado obieramy kroimy w słupki i dodajemy do sałatki. Mandarynkę obieramy filetujemy i dodajemy do miseczek. Układamy krewetki. Posypujemy pokrojonym szczypiorem. Solimy doprawiamy pieprzem , olejem lnianym i kropimy sokiem z limonki. Podajemy.
Limonka + krewetki + avocado - to ja się wpraszam bo to jedne z moich ulubionych składników :)
OdpowiedzUsuńcudowny przepis, muszę go szybko przygotować.
OdpowiedzUsuńzapraszam też na naszego bloga: http://nietylkookuchni.blogspot.com/