wtorek, 30 kwietnia 2013

Przystawka z ryżu i awokado

Przystawka z ryżu bez glutenu jedyny dodatek to awokado i przyprawy . Lekkie smaczne , polecam osoba na diecie i nie tylko.

Przystawka z ryżu i awokado

składniki
     2 szt awokado,
    1 ząbek czosnek,
    1 woreczek ryżu brązowego Podravka
    1 woreczek ryżu dzikiego Podravka
    Sól morska- MŁYNEK,
    szczypior,
    nitki chilli,
    olej rzepakowy,
    pieprz biały
    sok z limonki

Ryż brązowy i dziki gotujemy według przepisu na opakowaniu. Następnie studzimy ryże. Ryż dziki kropimy olejem i solimy do smaku. Awokado obieramy i miksujemy z wyciśniętym ząbkiem czosnku. Taki miks dodajemy do brązowego ryżu i mieszamy - doprawiając sola i pieprzem do smaku. Szczypior siekamy i dodajemy do ryżu z awokado - -mieszamy. Na talerze nakładamy ryż dziki na niego ryż z awokado. Ozdabia nitkami chili.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz