poniedziałek, 22 kwietnia 2013

Pstrąg z kluseczkami z kuskusa i awokado

Taki obiadek polecam każdemu, lekki aromatyczny i bardzo smaczny. 

Pstrąg z kluseczkami z kuskusa i awokado

składniki
  2 szt pstrąga,
    1 szklanka Kuskus Kupiec,
    2 szt awokado,
    2 ząbki czosnku
    uniwersalna przyprawa
    pieprz biały
    suszone pomidory z czosnkiem i bazylią kamis
    Szczypiorek cienki,
    Sól morska- MŁYNEK,
    cytryna

Pstrąga myjemy skrobiemy usuwamy wnętrzności i solimy z każdej strony wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 20 min. Kaszę kuskus mieszamy z przyprawa uniwersalną i zalewamy wrzątkiem 1 cm nad poziom kaszy , odstawiamy. Po ok 10 min , kasze dobrze mieszamy i studzimy. awokado obieramy usuwamy pestkę i dusimy widelcem.Poduszone awokado dodajemy do kaszy mieszamy - doprawiamy solą ,pieprzem i sokiem z cytryny. Upieczonego pstrąga posypujemy suszonymi pomidorami z bazylią i czosnkiem. Z kaszy robimy za pomocą 2 łyżeczek kluseczki i układamy do okoła pstrąga. Całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem.





        BLOG W 5 TRENDACH - Zagłosuj

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz