Taki obiadek polecam każdemu, lekki aromatyczny i bardzo smaczny.
Pstrąg z kluseczkami z kuskusa i awokado
składniki
2 szt pstrąga,
1 szklanka Kuskus Kupiec,
2 szt awokado,
2 ząbki czosnku
uniwersalna przyprawa
pieprz biały
suszone pomidory z czosnkiem i bazylią kamis
Szczypiorek cienki,
Sól morska- MŁYNEK,
cytryna
Pstrąga myjemy skrobiemy usuwamy wnętrzności i solimy z każdej strony wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 20 min. Kaszę kuskus mieszamy z przyprawa uniwersalną i zalewamy wrzątkiem 1 cm nad poziom kaszy , odstawiamy. Po ok 10 min , kasze dobrze mieszamy i studzimy. awokado obieramy usuwamy pestkę i dusimy widelcem.Poduszone awokado dodajemy do kaszy mieszamy - doprawiamy solą ,pieprzem i sokiem z cytryny. Upieczonego pstrąga posypujemy suszonymi pomidorami z bazylią i czosnkiem. Z kaszy robimy za pomocą 2 łyżeczek kluseczki i układamy do okoła pstrąga. Całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz