środa, 17 kwietnia 2013

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i pieczarkami

Sałatka lekka smaczna z dwóch rodzajów ryżu dzikiego i brązowego. Polecam na kolację , imprezę czy do pracy .

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i pieczarkami

składniki

    1 woreczek ryżu brązowego Podravka
    1 woreczek ryż dzikiego Podravka
    tuńczyk kawałki w oleju,
    jajko,
    20 dag pieczarek
    pieprz kolorowy ziarnisty
    sól morska

Ryż brązowy i dziki gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia. Pieczarki kroimy w plasterki i przez chwilę blanszujemy. Odcedzamy i studzimy na sicie. Zimne pieczarki dodajemy do zimnych ryżów -mieszamy. Następnie dodajemy puszkę tuńczyka i wszystko razem mieszamy. Doprawiamy sola ,pieprzem do smaku. Sałatkę ozdabiamy kawałkami ugotowanego jajka. Podajemy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz