Sałatka lekka smaczna z dwóch rodzajów ryżu dzikiego i brązowego. Polecam na kolację , imprezę czy do pracy .
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i pieczarkami
składniki
1 woreczek ryżu brązowego Podravka
1 woreczek ryż dzikiego Podravka
tuńczyk kawałki w oleju,
jajko,
20 dag pieczarek
pieprz kolorowy ziarnisty
sól morska
Ryż brązowy i dziki gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia. Pieczarki kroimy w plasterki i przez chwilę blanszujemy. Odcedzamy i studzimy na sicie. Zimne pieczarki dodajemy do zimnych ryżów -mieszamy. Następnie dodajemy puszkę tuńczyka i wszystko razem mieszamy. Doprawiamy sola ,pieprzem do smaku. Sałatkę ozdabiamy kawałkami ugotowanego jajka. Podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz