Teraz coś dla osób odchudzających się ale nie tylko. Zdrowe warzywa na parze podane z wędzonym serkiem twarogowym.
Warzywa na parze z serem twarogowym wędzonym
składniki
1 szt marchewka,
1/2 szt por,
1 garść fasolka zielona,
1/2 szklanki groszek zielony,
4 różyczki kalafiora
sos sojowy,
3 łyżki twaróg wędzony,
1 pęczek Szczypiorek cienki,
pieprz kolorowy ziarnisty
Marchewkę obieramy i kroimy w kosteczkę. Groszek zielony mrożony odmrażamy. Kalafior kroimy na małe różyczki, pora kroimy w plasterki. Fasolkę zieloną kroimy na mniejsze kawałki. Warzywa wkładamy do urządzenia do gotowania na parze i gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu kropimy je sosem sojowym i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Doprawiamy pieprzem kolorowym świeżo mielonym. Przed podaniem posypujemy pokruszonym serem twarogowym wędzonym. Podajemy .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz