Taka zakąska , przystawka nadaje się na różne imprezy tez plenerowe. Lekkie smaczne a nawet bardzo zdrowe.
Wegetariańskie szaszłyczki z mozzarellą
składniki
1 kulka mozzarella,
1 opakowanie pomidorki koktajlowe,
10 dag winogrono,
suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Kamis
pieprz kolorowy ziarnisty
Oliwki czarne,
1 szt cukinia
Na początek przygotowujemy wszystkie składniki myjąc je i osuszając. Pomidorki i winogron kroimy na pół. Ser mozzarella kroimy w dość sporą kostkę. Oliwki czarne odcedzamy z zalewy. Cukinie dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w kostkę. Przygotowujemy patyczki na które będziemy nakładać składniki. Nakładamy według uznania lub na przemian. Gotowe szaszłyki posypujemy suszonymi pomidorami z bazylia i czosnkiem. Doprawiamy tez całość kolorowym pieprzem świeżo mielonym i odrobina soli morskiej.
Do doprawienia użyłam
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz